Domov SPOMLADANSKI IZLET: JAJCE - SARAJEVO - MOSTAR

DATUM  POTOVANJA: 27. – 29. maj  2011

TRAJANJE POTOVANJA: 3 DNI

sarajevo_1

1. dan: Odhod avtobusa ob 04.00 uri izpred AMD v Cerkljah. Vožnjo z avtobusom bomo z vmesnimi postanki nadaljevali do mejnega prehoda Obrežje in nato dalje po hrvaški avtocesti, mimo Zagreba do Bosanske Gradiške… V dopoldanskih urah se bomo pripeljali do Banje Luke, si z avtobusa panoramsko vožnjo ogledali mesto in si privoščili nekaj prostega časa za okrepčilo, osvežitev ali za morebitne nakupe na pokriti tržnici. Našo vožnjo bomo nadaljevali ob reki Vrbas do Jajca – starega bosanskega mesta ob sotočju rek Vrbasa in Plive. V mestu se je leta 1943 odvijalo II. Zasedanje Avnoj-a, takrat so ustanovili novo vlado SFRJ – NKOJ, tiskovno agencijo Tanjug... Sprehodili se bomo do dvorane, kjer se je zasedanje odvijalo, na voljo bo tudi prosti čas za ogled slapa reke Plive… Pot bomo nadaljevali do Travnika, kjer se bomo sprehodili mimo Šarene đamije do Andrićeve hiše – Ivo Andrič je prejel Nobelovo nagrado za književnost. Tudi tu bomo imeli nekaj prostega časa - škoda bi bilo zamuditi pitje prave bosanske kave v Travniku…  V poznih popoldanskih urah bomo prispeli do Sarajeva, kjer se bomo namestili v hotelu, povečerjali in prenočili.

sarajevo_2

2. dan: Po zajtrku bomo začeli z raziskovanjem Ilidže in mesta Sarajeva. Začeli bomo z ogledom Tunela pri Sarajevskem letališču, ki so ga zgradili, da so lahko v času zadnje domovinske vojne oskrbovali obkoljeno mesto. Tunel je bil  edina povezava mesta Sarajeva z zunanjim svetom. Družina Kolarjevih, v hiši, katerih je bil začetek Tunela, pa je sama brez pomoči mesta ali države uredila muzej, katerega si bomo ogledali.  Dopoldansko kavico bomo spili v parku ob izviru reke Bosne, ki izvira na Ilidži pod planino Igman. Nato pa se bomo odpravili v center Sarajeva, kjer se bomo sprehodili do Baščaršije in si med sprehodom ogledovali znamenitosti kot so: Sebilj, Kojundžiluk – kjer mojstri ustvarjajo umetnije iz bakra, Begova džamija - najznačilnejši sakralni islamski objekt na Balkanu iz leta 1521, bezistan, mestna hiša, odpravili se bomo skupaj po Ferhadiji do katoliške katedrale in stare pravoslavne cerkve… Nekaj prostega časa pa nam bo na voljo za okušanje gastronomske ponudbe in nakup spominkov. Sledila bo namestitev v hotelu, večerja  ob  živi glasbi in prenočevanje.

sarajevo_3

3. dan: Po zajtrku se bomo odpravili dalje po naši poti. Peljali se bomo preko Ivan sedla v Hercegovino in se najprej ustavili v Jablanici, ki je znana po bitki na Neretvi ali »bitki za ranjence« - ogledali si bomo muzej in maketo porušenega mostu.  Po predahu za osvežitev bomo nadaljevali  vožnjo v središče Hercegovine do mesta Mostar. Mesto ima slikovito lego ob reki Neretvi, ponovno obnovljeni »stari most« ter mestno jedro z Begovo in Mehmed Pašino džamijo. Obiskali in ogledali si bomo Mehmed Pašino džamijo in Turško hišo. Seveda pa nas bom privabljal tudi »kojundžiluk« s svojimi kavarnami in trgovinicami…

CENA:       160,00 / osebo,  minimalno 45 ali 55 prijavljenih

V ceno je všteto: avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški, 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah**** (Hotel Hollywood: www.hotel-hollywood.ba), 1 x večerja ob živi glasbi, 1 x večerja, osnovno nezgodno zavarovanje, lokalno in turistično vodenje, organizacija potovanja in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: - vstopnine od 5 do cca. 10 EUR (odvisno od vaših želja: Jajce – dvorana II. zasedanja Avnoj-a, Andrićeva hiša v Travniku, Tunel v Sarajevu, stara pravoslavna cerkev v Sarajevu, Jablanica - muzej Bitke za ranjence, džamija, minaret…)      - enoposteljna soba 36,00 €,
- 4,00 € na osebo CORIS dodatno zdravstveno zavarovanje (minimalno 8 zavarovancev)

OPOZORILO:  Slovenski državljani lahko vstopajo v Bosno in Hercegovino z veljavno osebno izkaznico.

PRIJAVE: Meteor d.o.o., Stara cesta 1, 4207 Cerklje;   telefonska številka: (0)4 25 28 300

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 14 Marec 2011 08:18)

Zloženke
Oglasi PDF natisni E-pošta
Sredstva namenjena za oglaševanje bodo donirana v dobrodelne namene.

KOVINC PDF natisni E-pošta
kovinc_bener_190x95